Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Športové spravodajstvo
publikované: 12.01.2018 - 12:36  //  aktualizácia: 12.01.2018 - 13:00  //  zobrazené: 4221

PK Záhorák a rok 2017

160 medailí, 4 tituly majster SR, 7 strieborných  majstrovských titulov SR, 6 bronzových medailí z majstrovstiev SR, 20 titulov majster Západoslovenskej oblasti, traja NAJ plavci na Slovensku, titul športovec roka a 2 zaradenia do Útvaru talentovanej mládeže SR – toto je rok 2017 v PK Záhorák

 

Prelom rokov je vždy ten správny moment na bilanciu a sumarizáciu. Výnimkou nie sú ani plavci z PK Záhorák, ktorý rok 2017 ukončili účasťou na Majstrovstvách Slovenka na ktoré sa všetci bez výnimky kvalifikovali. Ani jeden z plavcov nesklamal. Všetci zaplávali osobné rekordy a dokonca má klub aj trojnásobnú majsterku Slovenska. Stala sa ňou Karin Vašíčková, ktorá v Spišskej Novej Vsi získala tri zlaté medaile a titul majsterky Slovenska najmladších žiakov. Okrem zlatého hetriku získala 2 strieborné a 2 bronzové medaile. Jej brat Matúš Vašíček je strieborným a bronzovým majstrom Slovenska a do tretice Lucia Serdahelyová stiebornou majsterkou. Obaja sa predstavili na Majstrovstvách SR mladších žiakov v Čilistove.

 

 

TOP míľniky roku 2017:

  • 4. marca motýlkarský trojboj v Karvinej s dvomi striebornými medailami Matúša Vašíčka.
  • marec 2017 - Michal Serdahely získal titul športovec roka 2016.
  • 1. apríl 2017 sa PK Záhorák zúčastnil medzinárodných pretekov v Prahe ako jediný plavecký klub zo Slovenska. Z Prahy Matúš Vašíček odchádza so striebornou a bronzovou medailou. V Prahe zažiarila aj pôvodne náhradníčka Aneta Bíliková, ktorá vo všetkých siedmych disciplínach zaplávala osobné rekordy.
  • 8.-9. apríl 2017 v Leviciach, PK  Záhorák získava na Jarných Majstrovstvách západoslovenskej oblasti 35 medailí, z toho 9 titulov Majster západoslovenskej oblasti – 5x zlatá Žofia Žúrková a 4x zlatý Matúš Vašíček.
  • 29. apríl 2017 Uherský Brod a 6 medialí. Matúš Vašíek 3 zlaté, Lucia Serdahelyová striebro a bronz a Samuel Žúrek bronz.
  • 6. mája 2017 sa PK Záhorák predstavil medzi európskou špičkou na pretekoch v Brne. Matúš Vašíček sa spomedzi plavcov z Českej republiky, Ruska, Slovinska, Maďarska, Poľska a Slovenska stavia dvakrát na stupne víťazov – druhé a tretie miesto v disciplínach 100 a 200 m voľný spôsob.
  • 7. mája  2017 sa v Brne konali preteky Májové Brno a Adam Pipíška sa stal strieborný v disciplíne 800 m voľný spôsob.
  • 8. máj 2017 PK Záhorák pokoril sobotišskú pätnásku. Plavci vymenili plavky za turistický odev a obuv a zažili jeden fantastický deň v komplentnej zostave detí, trénerov a rodičov.
  • Máj 2017 Žofia Žúrková, Lucia Serdahelyová a Matúš Vašíček -traja plavci s naj časmi na Slovensku vo svojej vekovej kategórii.
  • Máj 2017 Lucia Serdahelyová a Matúš Vašíček získavajú miestenku do Útvraru talentovanej mládeže SPF, ktorú sa podarí získať iba najtalentovanejším plavcom Slovenska.
  • Jún 2017 PK Záhorák má majsterku SR. Stala sa ňou Lucia Serdahelyová v disciplíne 800 m voľný spôsob. Okrem zlata priniesla z Majstrovstiev v Bratislave aj striebro a nebola jediná. Matúš Vašíček sa stal strieborným a dvakrát bronzovým majstrom SR. Taktiež jeho sestra Karin Vašíčková priniesla z Majstrovstiev Slovenska z Košíc dve medaile. Striebornú a bronzovú.
  • Jún 2017 – PK Záhorák získava v celkovom poradí z pohľadu klubov 6. miesto na Majstrovstvách Slovenska mladších žiakov, ktoré sa konali v Bratislave na Pasienkoch. Týmto sa radí medzi slovenskú plaveckú špičku medzi mladšími žiakmi.
  • Jún 2017 a zlatý Adam Pipíška v disciplíne 5km na otvorenej vode. Preteky v diaľkovom plávaní Garoma Brno.
  • 26. august 2017 a 5 medailí v Štúrove. Duo Ninky Pipíšková a Jankovýchová zdoláva svoj prvý 50 metrový motýlik. Medailová Hana Hrúzová, Matúš Vašíček a Michal Serdahely, ktorý sa vďaka zlatu prebojoval do finále open pretekov 100 m prsia, ktoré ukončil na krásnom treťom mieste.
  • 23. - 24. septembra 2017 v Trenčíne dámska jazda. Karin Vašíčková, Aneta Bíliková, Hana Hrúzová, Žofia Žúrková a Lucia Serdahelyová a všetky medailové. Spolu priniesli 7 medailí (2 zlaté, 2 strieborné a 3 bronzové).
  • 14. - 15. októbra 2017 Vsetín a 10 diplomov,  ktoré spoločne získali Aneta Bíliková, Lucia Serdahelyová a Matúš Vašíček.
  • 21. októbra 2017 v Brne plavci získali 27 medailí. Hrdinkami sa stali Ninka Pipíšková a Karin Vašíčková. Obe získali spolu 7 zlatých medailí kľúčom čo disciplína to zlato.
  • 11. - 12. novembra 2017 v Nových Zámkoch sa konali Majstrovstvá Západoslovenskej oblasti. PK Záhrák tu získal 43 medailí, z toho 11 zlatých. Titul majster západoslovenskej oblasti si odniesli 3x Hana Hrúzová a Žofia Žúrková, 2x Lucia Serdahelyová a Matúš Vašíček a v disciplíne 400m polohový pretek excelovala Tamara Pastuchová. Jakub Jankových bol v Nových Zámkoch najefektívnejší klubový plavec. 8 osobných rekordov z 11 zaplávaných disciplín.
  • November 2017 a trojnásobná majsterka Slovenska najmladších žiakov Karin Vašíčková. 3 zlaté v disciplínach 100 m motýlik, 400 a 200 m voľný spôsob. K zlatému hetriku pribalila 2strieborné a 2 bronzové medaile. Spolu s Kajkou bola v Spišskej Novej Vsi aj Ninka Jankovýchová pre ktorú to boli prvé majstrovstvá SR.
  • December 2017 a zimné Majstrovstvá Slovenskej republiky. 3 majstrovské tituly – Lucia Serdahelyová strieborná v disciplíne 800 m voľný spôsob, Matúš Vašíček bronzový taktiež  v disciplíne 800 m voľný spôsob a v disciplíne 200 m motýlik strieborný.
  • December 2017 vianočný večierok a vianočný pretek.

 

 

16. decembra 2017 sa všetci plavci spolu s rodičmi a trénermi vyobliekali do sviatočného šatu a spoločne zasadli k slávnostne prestretému stolu. Nechýbala hudba, tanec ani dobrá nálada. Plavci sa vo vianočnej atmosfére spoločne lúčili so sezónou 2017, ale najmä hľadali talent. Všetci plavci sa mali možnosť predviesť pred svojimi kamarátmi, rodičmi a hlavne trénermi, že nielen v bazéne sú ako ryby vo vode. Okrem vody je im blízky spev,  tanec, báseň, divadlo, hra na gitare, humor. Nechýbala tombola, hádanky ani vernisáž výkresov a umeleckých diel plavcov. Za svoju prezentáciu talentov ich od trenérov čakalo sladké prekvapenie - veľká chutná „bazénová“ torta. Za odmenu každý „zjedol“ sám seba.

Posledným míľnikom a poobhliadnutím za rokom 2017 bol vianočný pohár PK Záhorák, ktorý sa konal 28. decembra na plavárni v Senici. Boli to 4 hodiny plné zábavy a vtipných plaveckých štýlov, kde bolo umením neutopiť sa. Súťažili napríklad v disciplíne v skatovaní na doske, v plávani so závažím, s piškótom držaným medzi nohami rukou atď. Víťazov nečakali medaile ani poháre, ale sladkosti a veľa zábavy.

Na záver jedno veľké poďakovanie všetkým plavcom, ktorí 7krát v týždni absolvujú tréning v bazéne, kde za týždeň zdolajú v závislosti od veku plavca cca 30-50 naplávaných kilometrov. K tomu „suchá“ príprava v telocvični, spoločne strávené chvíle na klzisku, bicykli, lyžiach, túre či v kine. Je to skvelá partia, skvelých detí, ktorým nechýba opora rodičov a hlavne dobrá rada trénera. Týmto to najväčšie ďakujem jednoznačne patrí práve im  Ing. Stanislavovi Mihalkovi a Ing. Bernardovi Vacovi.

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!