Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 12.02.2018 - 10:52  //  aktualizácia: 12.02.2018 - 12:33  //  zobrazené: 1426

Senica získala Pečať rozvoja obcí a miest

Mesto Senica bolo Slovenskou informačnou a marketingovou spoločnosťou (SIMS, a.s.), pod registrovanou ochrannou známkou Národného informačného strediska Slovenskej republiky, na základe hodnotiacej analýzy hospodárenia vyhodnotené ako samospráva s predpokladom stabilného rozvoja. Mesto tak získalo Pečať rozvoja obcí a miest.

Národné informačné stredisko SR, teraz SIMS a.s.,  každý rok vykonáva podrobnú analýzu územnej samosprávy Slovenska. Analýzou zameranou na finančnú a majetkovú bonitu prešlo  2.926 slovenských obcí a miest . Analyzované bolo obdobie od výsledkov s akými primátori a starostovia obce prevzali, s výsledkami, ktoré dosiahli. Metodika vyberala obce s dobrou finančnou i majetkovou bonitou, teda dobre hospodáriace bonitné obce. Hodnotenie bolo vypracované na základe dát získaných integračným prepojením na portály Ministerstva financií publikujúce účtovné a rozpočtové dáta. Metodika je vypracovaná analytickým centrom SIMS, a.s., a nadväzuje na akademické štúdie českých a slovenských univerzitných a odborných kapacít zaoberajúcich sa štúdiom verejnej správy a regionálneho rozvoja.

Mesto Senica pod vedením primátora a zastupiteľstva  bola vyhodnotená ako obec, ktorá sa môže zaradiť medzi 39,09% obcí, kde vedenie samosprávy efektívne využíva financie ako aj majetok pre trvalo udržateľný rozvoj.

Výhodou získania Pečate rozvoja obcí a miest je, že hodnotenie bude vložené v hodnotiacom systéme, ktorý odporúča a zároveň využíva Európska komisia pre Európsky sociálny fond na preverovanie a hodnotenie podnikov a  žiadateľov o poskytnutie eurofondov. Zároveň s ním pracuje štátna správa, finančné inštitúcie a podnikateľský sektor. Pečať nemá časové obmedzenie a bude zverejnená v systéme nastálo.

 

Výhody Pečate rozvoja obcí a miest 2017:

- potvrdzuje  výnimočnú pozíciu na trhu, deklarujete svoju dôveryhodnosť, prosperitu a finančnú stabilitu

- je to silný marketingový a prestížny nástroj pri komunikácii s obchodnými partnermi, investormi, zákazníkmi, konkurenciou a širokou verejnosťou

- pečať Rozvoja obcí a miest je zverejnená v systéme, ktorý využívajú banky, finančné inštitúcie, štátna správa a odporúča ho aj Európska komisia pre Európsky sociálny fond na preverovanie a hodnotenie podnikov, miest a obcí.

 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!