Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 15.01.2018 - 18:27  //  aktualizácia: 30.01.2018 - 10:54  //  zobrazené: 2817

Súťaž o ihrisko Žihadielko sa začala, hlasovať môžete do 28. februára

Seničania, máme obrovskú šancu získať pre naše mesto druhé krásne detské ihrisko Žihadielko s motívom Včielky Maje v hodnote takmer 80 000 eur. Spoločnosť Lidl mení minuloročné pravidlá a po prvýkrát sa tejto súťaže môžu opäť zúčastniť aj mestá, ktoré už ihrisko získali.
 
Spoločnosť LIDL tento rok opäť postaví v 10 lokalitách, ktoré vyberú v hlasovaní na internete ľudia, krásnych 10 ihrísk. Minulý rok sa Seničania zjednotili a ihrisko pre svoje deti vybojovali. Teraz je opäť všetko v rukách verejnosti. Hlasuje sa na www.zihadielko.sk .
 
Aj tento rok ponúkla spoločnosť LIDL účasť v súťaži všetkým slovenským mestám, mestským častiam (v prípade Bratislavy a Košíc) a obciam, v ktorých sa nachádza minimálne 1 predajňa potravín Lidl. V termíne do 31.12.2017 mala samospráva mesta zvážiť, či má k dispozícií vhodný pozemok pre realizáciu ihriska, a či sa do projektu zapojí.  V tomto termíne prejavilo záujem 74 z celkovo 104 oslovených miest.  LIDL prišiel však s novinkou.   Bola vytvorená samostatná špeciálna kategória pre tie mestá, ktoré už Žihadielko vyhrali v minulých dvoch ročníkoch. Súťažiť sa teda bude v piatich kategóriách, (štyri kategórie, do ktorých sú mestá zaradené podľa počtu obyvateľov, a piata samostatná kategória miest, ktoré boli víťazmi z rokov 2016 alebo 2017). V každej kategórií môžu vždy dve mestá získať Lidl ihrisko Žihadielko. Na Slovensku tak aj v roku 2018 vyrastie ďalších 10 Lidl ihrísk Žihadielok.

Mesto Senica splnilo podmienky, podalo prihlášku s čestným prehlásením o tom, že disponuje pozemkom  vhodným na stavbu ihriska. Kým v minulom  roku bolo ihrisko postavené v časti mesta Sotina,  pre vyváženosť   ihrísk po meste bol tento rok v prihláške uvedený pozemok na tzv. Starom sídlisku (pri mliečkárenských bytovkách).  

Obr. 01: V pozadí pozemok mesta vhodný na ihrisko  


Hlasovať za naše mesto môžete od 15.01.2018 do 28.02.2018 na stránke www.zihadielko.sk, kde do vyhľadávacieho okienka treba napísať Senica. Zobrazí sa aktuálny počet hlasov a tlačidlo Hlasuj. Po kliknutí na toto tlačidlo sa treba v jednoduchej registrácii zaregistrovať vyplnením e-mailu, mena a priezviska, alebo sa prihlásiť prostredníctvom svojho profilu na facebooku. Po registrácii je potrebné ešte potvrdiť totožnosť kliknutím na odkaz v prihlasovacom e-maily a overiť adresu alebo osobu prostredníctvom zadania telefónneho čísla, kde príde overovací kód. Toto treba spraviť iba jeden krát, no HLASOVAŤ MOŽNO KAŽDÝ DEŇ. Hlasovať sa dá raz za 24 hodín, a ak si zahráte aj interaktívnu hru, získate ďalší hlas navyše.
 

Obr. 02: Ak si zahráte hru , získate pre mesto bod navyše.


Ihrisko Žihadielko je určené pre deti od 2 do 12 rokov. Jeho rozmer je 16 x 20 m a bude sa na ňom nachádzať osem herných prvkov. Ihrisko je rozdelené do dvoch zón podľa veku detí – 2 až 6 rokov a 6 až 12 rokov. Tomu sú prispôsobené aj dopadové plochy: pre menšie deti to je EPDM liata guma, pre väčšie štrk. Deti sa budú môcť zahrať na dvoch hradoch, pieskovisku, kolotoči, hojdačkách či prevažovadlách. Všetky herné prvky sa nesú vo veselých a hravých motívoch s podobizňami Včielky Maje a jej kamarátov. Na ihrisku sa budú nachádzať aj lavičky a stojan na bicykle.
 

Obr. 03: Ihrisko Žihadielko v Sotine, ktoré vybojovali Seničania pre svoje deti 

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!