Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Kultúra
publikované: 01.02.2024 - 13:27  //  aktualizácia: 01.02.2024 - 13:46  //  zobrazené: 760

Klavírny koncert

Koncertný život v ZUŠ obohatil v pondelok 29. januára hodnotný študentský koncert. Predstavili sa na ňom dve klaviristky. Koncert v sebe niesol i senickú stopu, nakoľko pedagogicky obe vedie bývalý žiak a pedagóg ZUŠ MgA. Dominik Gál.

Prvou bola Monika Adamcová, poslucháčka 2. ročníka brnianskej JAMU z triedy prof. Jana Jiraského a MgA. Dominika Gála. V jej podaní zaznela Beethovenova Sonáta, dve koncertné etudy – od F.Chopina a S. Rachmaninova a na záver dve skladby pre senické publikum neznámeho rakúskeho skladateľa Hansa Gála.

Skladby J. S. Bacha, W. A. Mozarta a F. Chopina potom predniesla poslucháčka absolventského ročníka brnenského konzervatória Nella Mazáčová. Jej pedagógom je MgA. Dominik Gál. Mladá klaviristka sa v súčasnosti pripravuje na prijímacie skúšky na brniansku JAMU a senické vystúpenie tak pre ňu bolo jednou z generálnych skúšok.

Koncert potešil ako pravidelných poslucháčov našich koncertov z radov senickej verejnosti, tak i pedagógov a žiakov ZUŠky, ktorých mohol inšpirovať k ďalšej umeleckej dráhe.

Mirka Gáfriková

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!