Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 14.02.2024 - 18:00  //  aktualizácia: 16.02.2024 - 12:03  //  zobrazené: 7080

Hlasujte za svojho najobľúbenejšieho športovca!

Počas slávnostného galavečera budú 27. februára 2024 v dome kultúry ocenení športovci v kategóriách žiaci, dorastenci, dospelí, kolektívy a tréneri. Nominácie podávajú každoročne športové kluby, telovýchovné jednoty, ale i verejnosť. Z nominovaných športovcov vybrala aj tento rok Komisia športu pri Mestskom zastupiteľstve v Senici tých najlepších, ktorí získajú ocenenie Športovec Senice za rok 2023.

O jednom z ocenení hlasuje iba verejnosť. Každoročne vyberie v ankete z jednotlivcov svojho favorita, ktorý získa titul Najobľúbenejší športovec Senice. Hlasovanie potrvá do polnoci 25. februára.

link na HLASOVANIE
Vybrať toho svojho naj športovca za minulý rok môžete aj v mestskej aplikácii v časti "Ankety".

Nemáte ešte stiahnutú mestskú aplikáciu? Linky na stiahnutie -> Android -> iPhone 

 

Zoznam jednotlivcov, za ktorých môžete hlasovať:

Kategória: ŽIACI

Edita Bartošková - Tenisový klub Senica

Luca Hlavenka - Hokejový klub 91 Senica

Karin Krúžeková - Hanko kai karate klub Senica

Simona Kubincová - Volejbalová mládež Senica

Filip Polák - Plavecký klub Záhorák Senica

Sebastián Šedivý - Futbalový klub Senica

 

Kategória: DORASTENCI

Ľuboš Jurík - Futbalový klub Senica

Adela Návratová - Volejbalová mládež Senica

Samuel Otrubčák - Hanko kai karate klub Senica

Aleš Petránek - Klub silového trojboja Senica

Timotej Svitek - Hokejový klub 91 Senica

Natália Špániková - Plavecký klub Záhorák Senica

 

Kategória: DOSPELÍ

Martin Cintula - Klub silového trojboja Senica

Samuel Funtek - HC Dukla Senica

Jaroslav Línek - Dostihová stajňa Línek Racing

               

Charakteristiky športovcov:

Kategória: ŽIACI

Edita Bartošková - Tenisový klub Senica
Edita BartoškováJe žiačka základnej školy na Sadovej ulici v Senici, výsledkovo patrila k najlepším nielen v klube, ale aj v rámci celej republiky. Vo dvojhre zvíťazila v minulom roku na turnajoch celkovo 14x - v Brne, Senici, Trnave a po dvakrát v Jaslovských Bohuniciach, Bratislave, Břeclavi, Holíči, v poľskom Bytome a na majstrovstvách regiónu v Topoľčanoch. Okrem toho zaznamenala ešte ďalších šesť finálových a šesť semifinálových účastí. V rámci okruhu Záhoráckej tour zvíťazila na turnajoch v Senici a Holíči, čo jej zabezpečilo celkové víťazstvo, ktoré potvrdila aj na záverečnom turnaji Masters v Senici. Spolu so spoluhráčkami vyhrala 3x štvorhru, a to na turnajoch v Nitre, Trnave a na regionálnom šampionáte v Topoľčanoch. Medzi jej najväčší úspech sezóny patrila finálová účasť v Mekke českého tenisu v Prostějove za účasti takmer kompletnej českej špičky v danej vekovej kategórii. Editkine najväčšie prednosti sú nápaditá hra a bojovnosť. Trénerkou je jej mama Gabriela Bartošková.

Luca Hlavenka - Hokejový klub 91 Senica
Luca HlavenkaLuca má 12 rokov a v prebiehajúcej sezóne hrá už v kategórii starších žiakov do 16 rokov. Je lídrom svojho družstva v kanadskom bodovaní a aj v počte strelených gólov. Drží si priemer viac ako gól na zápas. Jeho doménou je korčuľovanie, vedenie puku a strela na bránku. Časté pohotové zakončenie robí brankárom veľké starosti. Medzi Lucovu doménu patrí prehľad v hre, správne riešenie situácie pre tempo hry, čím vytvára svojim spoluhráčom šance. Má pred sebou veľkú budúcnosť, no nesmie poľaviť. Viaceré významné kluby už prejavili o talentovaného útočníka záujem. Jeho trénerom je Michal Kubinec.


 

Karin Krúžeková - Hanko kai karate klub Senica
Karin Krúžeková Karin je veľmi bojovná a ctižiadostivá. V minulom roku bolo jej najväčším úspechom 1. miesto na majstrovstvách ČR Goju ryu v kata (súborné cvičenia) a 2. miesto v kumite (športový zápas) v kategórii 10-11 ročných. Na slovenskej súťaži majstrovstvá Bratislavskej únie karate obsadila 1. miesto v kata 10-11 ročných. V 1. kole Slovenského pohára detí a žiakov získala 1. miesto a v 3. kole bola tretia, všetko v kategórii kata 10-11 ročných. Tréner Martin Čulen.




 

Simona Kubincová - Volejbalová mládež Senica
Simona KubincováSimonka sa volejbalu venuje od svojich 9 rokoch. Prešla si tréningami viacerých volejbalových trénerov, ktorí ju vždy hodnotili ako všestrannú, pohyblivú a talentovanú hráčku. V roku 2023 hrala v tíme starších žiačok, kde patrila k výkonovo najlepším a najstabilnejším hráčkam. Hrá na pozícii libera. Je veľmi snaživá, bojovná, odvážna a rýchla hráčka, ktorá vie družstvo potiahnuť.  V kolektíve volejbalistiek je pre svoju nekonfliktnú, skromnú a priateľskú povahu veľmi obľúbená. V minulej sezóne sa jej spolu s kolektívom starších žiačok podarilo vybojovať 3. miesto v rámci Západoslovenského kraja. V súčasnosti už trénuje s družstvom junioriek, kde si vybojovala miesto v základnej zostave na pozícii libera. Vekom je stále žiačka, ale trénuje a bojuje na palubovke  spolu so svojimi staršími spoluhráčkami. Je potreba vyzdvihnúť, že minuloročné staršie žiačky boli jeden skvelý, bojovný a obetavý tím s výnimočnými dievčatami a Simonka bola jeho dôležitou súčasťou. Jej trénerkou je Andrea Vartiaková.

Filip Polák - Plavecký klub Záhorák Senica
Filip PolákFilip je Seničan, ktorý sa plávaniu venuje od svojich 5 rokov. V roku 2023 dosiahol na majstrovstvách SR vynikajúce výsledky v lete aj v zime a potvrdil stúpajúci trend výkonnosti. Jeho ciele boli splniť limit ÚTM a priblížiť za k reprezentačným limitom, čo sa mu v zime aj podarilo. Na letných majstrovstvách SR v Poprade získal 1x striebro v disciplíne 400m polohové preteky a dvakrát 4. miesto na 400m voľný spôsob a 200m motýlik. Už v lete splnil ÚTM na 400m voľný spôsob, ale Slovenská plavecká federácia aktualizovala limity a v zime musel Filip opäť zabrať, aby ich potvrdil. ÚTM (Útvar talentovanej mládeže) sú 3 - 5 najlepší plavci v ročníku na Slovensku. Na zimných majstrovstvách SR v Spišskej Novej Vsi dosiahol ešte lepšie výsledky a splnil si stanovený cieľ - trikrát 4. miesto na 100m znak, 200m znak a 200m polohové preteky a limit do ÚTM za 2. miesto na 1500m voľný spôsob a 2. miesto na 400m voľný spôsob. Na majstrovstvách SR dospelých v Šamoríne zaplával ÚTM limit na 800m voľný spôsob a priblížil sa k reprezentačnému limitu na 3 sekundy, čo dáva dobrú pozíciu pre rok 2024. Filip je najúspešnejší plavec v kategórii starších žiakov v minulom roku v plávaní zo Senice. Trénuje pod vedením Stanislava Mihalku.


Sebastián Šedivý - Futbalový klub Senica
Sebastián ŠedivýSebo začal s futbalom ako 6-ročný v Borskom Mikuláši, kde aj býval. Neskôr sa presťahoval do Senice a od sezóny 2018/2019, ako 9-ročný prišiel do Futbalového klubu Senica. Je žiakom 9. ročníka ZŠ na Sadovej ulici v Senici. Hrá na poste útočníka, kde naplno využíva svoje fyzické parametre a svojou rýchlosťou robí neustále problémy všetkým obranám súperov. V sezóne 2022/2023 sa umiestnil so staršími žiakmi v 3. lige na 2. mieste a len o kúsok im unikol postup do vyššej súťaže. Bol najlepším strelcom družstva a nastrieľal neuveriteľných 47 gólov! Strelecky sa mu výborne darí aj v prebiehajúcom ročníku, keď v jesennej časti strelil v 12 dueloch 22 gólov. Na svojom konte má už aj 2 štarty za mladší dorast. So staršími žiakmi bojuje o postup do 2. ligy, po jeseni sú chlapci zatiaľ na prvom mieste. V klube všetci veria, že sa im vytúžený cieľ podarí splniť. Jeho trénermi sú Jozef Joniak a Michal Rosa.


Kategória: DORASTENCI

Ľuboš Jurík - Futbalový klub Senica
Ľuboš JuríkĽuboš je študentom Súkromnej strednej školy podnikania v Senici. Futbalu sa venuje od svojich 7 rokov a je odchovancom senického klubu, keď prešiel všetkými mládežníckymi kategóriami. Hoci je vekom ešte mladší dorastenec, aktuálnu sezónu 2023/2024 hrá už 3. ligu staršieho dorastu. Na ihrisku vyniká svojou skvelou technikou, pracovitosťou, rýchlosťou a tiež vynikajúcou ľavačkou. V zápase sa vždy snaží odviesť 100% a aj v momentoch, kedy by to iní zabalili, on bojuje až do konca. Je veľmi ctižiadostivý, ale vždy uprednostňuje výkony tímu nad jednotlivca. Aj preto sa vypracoval do pozície kapitána, ktorú hrdo zastáva dodnes. V kolektíve je obľúbený, nepokazí žiadnu srandu, no keď je potreba pritvrdiť a zamakať, vždy chalanov vyburcuje k maximálnym výkonom. S družstvom U17 zvíťazil v minulom roku v 3. lige ZsFZ, keď počas celej sezóny chlapci nenašli v súťaži premožiteľa. Ľubo ako jediný hráč z tímu nechýbal na ihrisku ani minútu a odohral všetkých 32 zápasov! Vo voľnom čase pomáha aj s trénovaním prípraviek. Tréner Timotej Královič.

Adela Návratová - Volejbalová mládež Senica
Adela NávratováAdela bola v minulej sezóne súčasťou družstva junioriek, ktorému sa podaril vynikajúci úspech, keď získali 4. miesto na majstrovstvách Slovenska. Adela hrá na poste prihrávajúcej smečiarky. Od jej kvalitného príjmu a prihrávky závisí celá ďalšia hra a založenie útoku v zápase. Túto činnosť má zvládnutú na veľmi dobrej úrovni, jej hra a obetavosť v poli boli základom, na ktorý sa mohli spoluhráčky spoľahnúť. Navyše dokáže z obrany rýchlo prejsť k útoku na sieti a bodovať. Svojím talentom, skvelým nasadením, bojovnosťou a čítaním hry, sa významnou mierou podieľala na úspechu celého tímu. V kolektívnom športe je ťažké vyzdvihnúť hru jednotlivca, najmä pri minuloročnom umiestnení, na ktorom sa výborným výkonom podieľali všetky juniorské dievčatá. Adela sa v septembri 2023 stala kapitánkou omladeného juniorského družstva. Súčasný tréner ju hodnotí ako spoľahlivú kapitánku, ktorá vie výkonom aj povzbudením podržať a motivovať mladšie spoluhráčky. Jej pozitívny prístup k tréningom, skúsenosti a snaha sa neustále zlepšovať z nej robia líderku tímu, ktorá ťahá dievčatá k čo najlepším výkonom. Hru, ktorou sa prezentuje, si všimli aj tréneri extraligových klubov na Slovensku. Oslovili ju tri veľké a úspešné kluby s ponukou hrať v ich dresoch. Senický klub drží Adelke palce, aby sa správne rozhodla, zúročila svoje desaťročné pôsobenie vo farbách VMS a užila si vyššiu volejbalovú súťaž. Jej trénerkou bola Zuzana Návratová, v súčasnosti trénuje pod taktovkou Martina Šnegoňa.

Samuel Otrubčák - Hanko kai karate klub Senica
Samuel OtrubčákSamo má 16 rokov, je vytrvalý, ctižiadostivý a cieľavedomý športovec a k tréningovému procesu pristupuje veľmi zodpovedne, z čoho pramenia i jeho umiestnenia na súťažiach na Slovensku a v Českej republike v minulom roku. Na majstrovstvách Bratislavskej únie karate triumfoval v kata 16-17 ročných a na majstrovstvách Slovenska v kategórii kata obsadil 4. miesto. Na majstrovstvách Českej republiky Goju ryu v kategórii kata 16-17 ročných skončil na výbornej bronzovej pozícii. Trénerom je Martin Čulen.



 

Aleš Petránek - Klub silového trojboja Senica
Aleš PetránekJe študentom Gymnázia Ladislava Novomeského v Senici, má 18 rokov a silovému trojboju sa venuje tretí rok. Súťaží vo váhovej kategórii do 93 kg. V roku 2023 bol posledný rok ako dorastenec, v tomto roku už prestupuje do kategórie juniorov. V minulom roku dosiahol na súťažiach viacero výborných výkonov. Na majstrovstvách Slovenska v silovom trojboji získal striebro za výkon 495 kg (drep: 190 kg, tlak: 115 kg, mŕtvy ťah: 190 kg). Na majstrovstvách Slovenska v tlaku na lavičke obsadil bronzovú pozíciu za výkon: 120 kg. Na ďalšej významnej súťaži - Grand Prix Slovakia sa stal víťazom kategórie dorastencov do 93 kg, keď triumfoval za výkon 567,5 kg (drep: 205 kg, tlak: 140 kg, mŕtvy ťah: 222,5 kg). V tejto súťaži bol zároveň aj najlepším dorastencom v absolútnom poradí. Trénuje pod vedením Mariána Beera.

Timotej Svitek - HK 91 Senica
Timotej SvitekTimo je rýchly útočník, ktorý robí neustále starosti súperovým obrancom a brankárom. Jeho prednosťou je prehľad v hre, rýchle korčuľovanie a zakončenie na bránu. Je veľmi pracovitý a ide príkladom ostatným spoluhráčom v kabíne i na ľade. V tíme je veľmi obľúbený, nikdy nepokazí dobrú náladu. V aktuálnej sezóne má výbornú formu a je najproduktívnejším hráčom II. ligy dorastu. V 30 zápasoch nazbieral fantastických 70 bodov za 45 gólov a 25 asistencií! O tomto šikovnom útočníkovi budeme ešte určite počuť. Tréner Pavel Klečko.
 

Natália Špániková - Plavecký klub Záhorák Senica
Natália ŠpánikováNatália prestúpila do klubu PK Záhorák od 1.11.2023, dovtedy plávala v inom senickom klube PK AQUA. V lete na majstrovstvách SR v Šamoríne získala zlato na 1500m a bronz na 400m, obdive voľný spôsob v kategórii Junior. Natália je obojživelný plavec, pláva aj diaľkové plávanie 5 a 10 km na otvorenej vode, kde dosahuje výborné výsledky a plní limit do ÚTM a reprezentácie. V zimnej sezóne v Šamoríne na 1500m voľný spôsob splnila reprezentačný limit s časom 17:52,08 a získala zlatú medailu v kategórii juniorov aj dospelých! Týmto výborným výkonom sa kvalifikovala do A družstva, v ktorom má od reprezentácie hradené všetky náklady. Na 800m voľný spôsob získala striebornú medailu a na 200m motýlik bola tretia v rozplavbách. V septembri minulého roku sa taktiež zúčastnila majstrovstiev Európy juniorov v diaľkovom plávaní na gréckom ostrove Korfu. Natália je zaradená v reprezentácii aj pre diaľkové plávanie, ktoré absolvuje iba v lete ako doplnok k plávaniu, lebo ju to veľmi baví a plní tiež limity na vstup do reprezentácie. Keďže diaľkové plávanie v senickom klube nie je, chodí na hosťovanie do SK Hodonín. Natália je aktuálne najúspešnejšia plavkyňa v kategórii junior aj senior zo Senice. Ak jej zdravie bude slúžiť, tak v obidvoch športoch má našliapnuté na sľubnú kariéru. V súčasnosti trénuje pod vedením Stanislava Mihalku.

Kategória: DOSPELÍ        

Martin Cintula - Klub silového trojboja Senica
Martin CintulaSo silovým trojbojom začínal ako 15-ročný a venoval sa mu 10 rokov. Po dlhšej prestávke sa vrátil a už tretí rok opäť súťaží vo váhovej kategórii do 74 kg. V minulom roku sa na súťažiach prezentoval výbornou formou. Na majstrovstvách SR v silovom trojboji obsadil 2. miesto za výkon 550 kg (drep: 200 kg, tlak: 130 kg, mŕtvy ťah: 220 kg) a rovnaké umiestnenie získal aj v kategórii Masters. Na majstrovstvách SR v tlaku na lavičke sa stal absolútnym víťazom za výkon 130 kg. V roku 2023 sa zúčastnil aj majstrovstiev Európy Masters v silovom trojboji v Plzni, kde vo svojej kategórii do 74 kg skončil na 5. mieste za výkon 552,5 kg (drep: 210 kg, tlak: 127,5 kg, mŕtvy ťah: 215 kg) a v tlaku na lavičke získal bronzovú medailu! Trénuje pod vedením skúseného trénera Mariána Beera.

Samuel Funtek - HC Dukla Senica
25-ročný Seničan je jedným z najspoľahlivejších hráčov Dukly. Hrá na poste útočníka, ktorý je výborný vpredu a veľmi zodpovedný v obrannej hre. Má skúsenosti aj s hokejom v Nórsku a vo Fínsku. V prebiehajúcej sezóne je aj veľmi produktívny, keď v 15tich zápasoch zaznamenal slušných 17 bodov za 8 gólov a 9 asistencií. Ako jeden z najmladších odchovancov Senice si nomináciu na športovca roka 2023 určite zaslúži. V aktuálnej sezóne ho vedie tréner Jozef Krišák.

Jaroslav Línek - Dostihová stajňa Línek Racing
Jaroslav LínekJaro je skúseným dostihovým jazdcom a trénerom a rok 2023 mal veľmi úspešný v obidvoch týchto odvetviach. Stal sa víťazom šampionátu rovinových jazdcov dostihových koní a zároveň absolútnym víťazom ankety Jazdec roka 2023. V minulom roku vyhral 23 rovinových dostihov na Slovensku a mal 29,11% úspešnosť. Spomedzi dostihov jednotkovej kategórie zvíťazil až v 6 rovinových dostihov (napr. v preteku Oaks triumfoval s koňom Free Folie). Ako tréner sa stal víťazom rovinového šampionátu trénerov dostihových koní na Slovensku a tiež aj absolútnym víťazom ankety Tréner roka 2023. V dostihovej sezóne minulého roku trénoval 31 víťazov pretekov so zárobkom 113 330 €. Jeho zverenkyňa, kobyla Free Folie získala najprestížnejší titul DSA Kôň roka 2023. Jaro trénoval 11 víťazov jednotkových dostihov a jeho zverenci triumfovali v 6 výročných kategóriách.

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!