Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Športové spravodajstvo
publikované: 03.07.2017 - 12:39  //  aktualizácia: 03.07.2017 - 12:40  //  zobrazené: 1967

Challenge Day 2017

V Senici sa opäť športovalo. V utorok 27. júna 2017 sa konal ďalší ročník Challenge Day. Tento športový sviatok sa v novodobej histórii konal po štvrtýkrát v rade, no jeho tradícia siaha ešte o niekoľko rokov dozadu. Pred 19 rokmi si Senica naposledy v rámci Challenge Day zmerala sily v športových disciplínach s iným mestom, čo bolo vtedy hlavným cieľom tohto vyzývacieho dňa. Po obnovení tohto podujatia sa organizátori rozhodli pokračovať vo výzve. Tentoraz sa nesúperilo medzi mestami, ale medzi senickými základnými školami.

Žiaci absolvovali viacero stanovíšť,  ktoré ich mali preveriť v skoku z miesta aj do diaľky, v šprinte, štafete, člnkovom behu, koníčkovaní, skákaní so švihadlom, v behu cez prekážky, skákaní v mechu, hádzaní frisbee a vo veľa iných športových aktivitách. Merateľné výsledky pre výzvu boli v skoku z miesta a v skákaní cez švihadlo. Najviac prekvapila svojim skokom z miesta Rebecca Döme zo ZŠ V. P. Tótha, ktorá skočila až 296 centimetrov. Cez švihadlo vedel najlepšie skákať Pavol Škodáček zo ZŠ V. P. Tótha. Za minútu urobil 160 preskokov. Z prvého stupňa bol najlepší Ondrej Svoboda so 138 skokmi, tiež zo ZŠ V. P. Tótha. Aj ZŠ Komenského má svojho víťaza medzi školami. Túto školu reprezentovala Adela Bobeková, ktorá zvíťazila v kategórii I. stupeň v skoku z miesta, a to skokom dlhým 196 cm.

Na všetkých stanovištiach pomáhali dobrovoľníci zo stredných škôl. Iba ich zásluhou, všetko prebehlo v poriadku. Ich odmenou za pomoc bolo popoludnie s netradičnými športami, kde si mohli vyskúšať športy ako zorbing futbal, kin-ball, kan jam, spikeball, indiaca, ringo, OgoSport, lakros. Pripravený bol aj turnaj v plážovom volejbale, ktorého sa zúčastnilo 11 tímov z radov dobrovoľníkov. Všetkým dobrovoľníkom patrí veľké poďakovanie. Je nezvyčajné, aké množstvo sa ich zapája do podujatí, ktoré sa v meste konajú. Dúfajme, že ich bude čím ďalej tým viacej.

Taktiež ako každý rok sa do Challenge Day zapojili aj fitness centrá Holy Gym a FitnessPower OC Branč, ktoré mohla verejnosť v tento deň využiť zadarmo.

Aj tento rok Challenge day podporilo viacero sponzorov a partnerov ako firmy GH Studio, Kikoprint, Coop Jednota Senica, Mestský podnik služieb, RSMS, Tvojafirma.sk. Ďaľšími partnermi podujatia sa stali všetky základné školy v meste, Luxor n. o., CVČ Stonožka, Študentský parlament, Domka, Gooal Academy Senica, Holy Gym, FitnessPower OC Branč, Jumping Senica, Kus plastu, Tenisový klub Senica. Mediálnymi partnermi boli Záhorí.sk, Senica+, TV Sen, MY Záhorie, Záhorák

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!