Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Športové spravodajstvo
publikované: 06.09.2023 - 09:42  //  aktualizácia: 06.09.2023 - 09:45  //  zobrazené: 978

50. sezóna senických karatistov - nábor začiatočníkov

Karatisti Hanko kai  Senica sa intenzívne pripravujú na svoju už jubilejnú 50 sezónu. Úspešný klub z nášho mesta bude naozaj oslavovať na budúci rok 50 rokov od založenia v roku 1974.

Po cyklistickom sústredení v sedlách horských bicyklov sa bojovníci v bielych kimonách stretli na augustovom sústredení v moravskom Lopeníku.

V krásnom prostredí rekreačnom zariadenia Monte Lope v Bielych Karpatoch sa trénovalo vnútri v telocvični i vonku a zameranie pod vedením šéftrénera a zakladateľa Hanko Senica  MUDr. M. Čulena, bolo na blížiace sa ME v štýle goju v Belgicku. Cvičili sa majstrovské katy i kombinácie do zápasu kumite. Medzi cvičencami bola aj momentálne najúspešnejšia žiačka senického trénera, štvornásobná majsterka sveta V. Mišková, ktorá bude na ME v Belgicku útočiť samozrejme na zlatú medailu a titul majstra Európy. Jej príkladné nasadenie v ťažkých tréningoch v horúčavách, presná technika, sila a rýchlosť boli najlepším vzorom pre mladších cvičencov zo Slovenska i ČR. Tradične náročné tréningy a vysoká odbornosť jedného z najvyšších majstrov karate na svete Hanši ( japonsky veľmajster) Čulena - 9.Dan, ktorý bude na ME v Belgicku v pozícii reprezentačného trénera ČR znamenajú veľa pre ďalšie napredovanie karatistov na turnajoch doma i v zahraničí.

Nadviazať na množstvo medailí z prvých dvoch kôl  Českého pohára goju v Hustopečiach a Prostějove  budú chcieť 21.10. na 3. kole v moravskom Kroměříži i na slovenských turnajoch hlavne senickí žiaci. Víťazstvá a množstvo medailí Karin Krúžekovej, Diany Džačovskej, Gabrielly Juralovej, Dominika Rusňáka, Sebastiána Szaba, Martina a Adély Gažových a iných mladých nádejí dokazujú, že v Hanko Senica dlhodobo veľmi dobre pracujú s mládežou.

Od utorka 12.9.2023 začína  tradičný  nábor pre začiatočníkov na 3. ZŠ Sadová v Senici. Karate je veľmi vhodným športom pre mládež. Učí sebadisciplíne, úcte ku všetkým, zlepšuje fyzické i charakterové vlastnosti. Dôležitá, a nielen v tejto dobe, je aj funkčná sebaobrana proti útočníkom i ozbrojeným. Mládež od 6 rokov sa môže prihlásiť telefonicky alebo priamo  na tréningoch každý utorok a štvrtok o 18:00-19:30 hod. u trénera J. Rehuša - 5. Dan. Prvý mesiac sú tréningy pre záujemcov zadarmo, každý si tak môže vyskúšať starodávne bojové umenie sebaobrany i moderný olympijský šport.

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!