Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  MESTO   >  MESTSKÉ ZASTUPITEĽSTVO   >  Interpelácie poslancov
publikované: 08.03.2024 - 14:06  //  aktualizácia: 08.03.2024 - 14:09  //  zobrazené: 161

Funkčnosť nových kamier z projektu SMART

predkladateľ: Ing. Ľubica Vyletelová

Interpelácia z 9. MSZ:

V súvislosti s projektom SMART bolo osadených 50 nových kamier - koľko z toho je nefunkčných? Keďže aj na križovatku Záhradná - Lipová máme síce kamery, ale pre políciu sú stále nefunkčné.

 

Odpoveď:
V rámci projektu SMART plán mesta Senica II – bezpečnosť kamerový systém bolo vo vopred vytipovaných lokalitách realizovaných celkovo 50 nových kamier z toho 38 statických a 12 dynamických. 
Na križovatke ulíc Záhradná – Lipová, v časti IBV Záhrady je kamera v súčasnosti funkčná, pričom v minulosti boli v uvedenej lokalite menšie technické problémy, ktoré sú však už tohto času vyriešené. 
 V záujme bezpečnosti, monitorovaním verejného priestoru a prevencie kriminality nie je  z taktického hľadiska vhodné, aby mestská polícia poskytovala akékoľvek informácie o funkčnosti, resp. nefunkčnosti jednotlivých kamier z kamerového systému mesta. 
Monitorovanie verejného priestoru kamerovým systémom sa realizuje vo verejnom záujme, pričom sa sleduje určitý bezpečnostný účel a z tohto dôvodu informácie takého významu poskytujeme len orgánom činným v trestnom konaní a správnym orgánom. 

Vybavuje: Mgr. Jaroslav Pecha
 

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!