Skip Navigation or Skip to Content
ŠTVRTOK, MÁJ 02, 2024
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 18.04.2024 - 12:29  //  aktualizácia: 18.04.2024 - 12:31  //  zobrazené: 743

Na aprílovom zastupiteľstve rozhodnú o dotáciách z Fondu PRO Senica

V poradí desiate zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Senici zvolal primátor Martin Džačovský na štvrtok 18. apríla o 15.00 hodine.

 

Návrh rokovacieho programu má devätnásť bodov, medzi ktorými je napríklad informácia o organizačno-technickom zabezpečení volieb do Európskeho parlamentu, ktoré sa tento rok uskutočnia 8. júna. „Počet volebných okrskov ostáva v prípade Senice rovnaký ako v nedávnych prezidentských voľbách, teda šestnásť. Volebné preukazy začne mesto Senica vydávať od 24. apríla,“ informuje vedúca Organizačného oddelenia a vnútornej správy Mestského úradu (MsÚ) Senica Silvia Krčová.

 

Pred poslancov sa dostane aj aktualizácia Komunitného plánu sociálnych služieb mesta Senica na roky 2021 až 2030, ktorého dôvodová správa uvádza: „Zo štruktúry obyvateľstva nad 65 rokov je vidieť, že počet obyvateľov takmer vo všetkých vekových kategóriách nad 65 rokov narastá, teda naše mesto pomaly starne a s tým súvisí fakt nárastu počtu budúcich poberateľov sociálnych služieb v seniorskom veku,“ konštatuje predkladateľka materiálu vedúca Oddelenia sociálnych vecí, kultúry a športu MsÚ Renáta Hebnárová.

 

Senické zastupiteľstvo bude hlasovať aj o predĺžení zmluvy o kontokorentnom úvere mesta a žiadosti o poskytnutie podpory zo Štátneho fondu rozvoja bývania na modernizáciu bytového domu na Ulici Janka Kráľa vo výške 1 729 140 eur. Výška úveru je jedno percento, lehota splatnosti úveru na účel stavebných úprav je max. 40 rokov, na technickú vybavenosť bytov max. 20 rokov. Účelom je komplexná modernizácia mestskej bytovky, ktorá zachová nájomný charakter bytov (23 bytových jednotiek) a zahŕňa kompletné zateplenie stien a stropu, výmenu okien a dverí, vybudovanie novej kotolne, prípojok inžinierskych sietí, osadenie nových vstupných zádverí so schránkami, interiérové stavebné úpravy a balkóny. „Rekonštrukcia bytového domu na Janka Kráľa s mestskými nájomnými bytmi prinesie výrazné zlepšenie kvality života budúcich nájomníkov. Súčasťou investície je aj vybudovanie príjazdu a devätnásť nových parkovacích miest na pozemku za bytovkou. Touto investíciou sa zaväzujeme k dlhodobému zlepšeniu životných podmienok v našom meste pre jeho súčasných aj nových obyvateľov,“ reaguje primátor Martin Džačovský.

 

Poslanci MsZ Senica budú schvaľovať aj žiadosti o dotácie z Fondu PRO Senica, ktoré boli doručené na základe zverejnenej výzvy pre rok 2024 a na ktoré má mesto v schválenom rozpočte vyčlenených 80 tisíc eur. O financie sa môžu uchádzať právnické osoby, ktorých zakladateľom nie je mesto a tiež fyzické osoby – podnikatelia.

Predkladaný materiál navrhuje, aby na projekty v objeme nad 3000 eur bolo rozdelených 44 000 eur a na dotácie projektov do 3000 eur bolo rozdelených 36 000 eur. Celkovo bolo podaných 84 projektov a žiadaná suma predstavuje 217 041 eur.

 

Do navrhnutého rokovacieho programu MsZ v Senici sa zmestila aj informácia o postupe mesta pri posudzovaní vplyvov na životné prostredie pre projekt „Úprava odpadov pre ich využitie v obehovom hospodárstve“.

 

-tam-

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!