Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 02.05.2024 - 12:09  //  aktualizácia: 02.05.2024 - 13:52  //  zobrazené: 776

Na Záhoráckej stene slávy pribudlo koliesko Vladimíra Sedláka

V rámci osláv 1. mája pribudlo na Záhoráckej stene slávy nové ozubené koliesko. Už pätnáste v poradí patrí nestorovi senickej hádzanej 93-ročnému Vladimírovi Sedlákovi, ktorý pochádza z Piešťan.

Vladimír Sedlák prišiel do Senice ako profesionálny vojak 1. septembra 1953 a v tomto období zároveň ukončil svoju aktívnu činnosť v armáde.

Bol spoluzakladateľom, hráčom a trénerom v hádzanárskom družstve mužov TJ Dimitrov Senica, ktoré vzniklo spojením dvoch družstiev vojenskej TJ a civilnej TJ Slovan. V roku 1961 sa začalo formovať hádzanárske družstvo dievčat a od tohto dátumu sa začala jeho trénerská kariéra pri dorastenkách a súčasne aj história dievčenskej hádzanej v Senici. Pod jeho vedením dosahovali dorastenky najvyššie ocenenia. V roku 1971 s dorastenkami získal prvý titul Majster Slovenska a vicemajster Československa. Tieto ocenenia získali dievčatá viackrát. Vychoval mnohé dievčatá pre reprezentáciu. Od roku 1976 - 1990 vykonával funkciu predsedu OV ČSZTV v Senici.V roku 1989, v tom čase ako poslanec MsNV v Senici a zároveň predseda komisie pre mládež a telesnú výchovu, bol pri zrode Záhoráckeho maratónu. K atletike mal vždy veľmi blízko.

V roku 1991 opäť začal trénovať hádzanú v TJ Záhoran Senica, postupne všetky kategórie a aktívnu trénerskú prácu ukončil v roku 2010. O tri roky sa ešte k trénovaniu vrátil ako tréner starších dorasteniek. Svoje bohaté športové a životné skúsenosti rád odovzdával a odovzdáva mladším trénerom.

Po predstavení športovej kariéry Vladimíra Sedláka mu primátor Senice Martin Džačovský odovzdal pamätnú plaketu: „Príbeh Vladimíra Sedláka je príbehom oddaného športovca, ktorý venoval svoje srdce a energiu predovšetkým hádzanej, ale aj atletike a tiež výchove mladých športovcov - športovkýň. Ako tréner formoval nielen ich športové výkony, ale aj charaktery," uviedol v ďakovnom príhovore.

Potom spoločne odhalili nové koliesko na Záhoráckej stene slávy. Svojho trénera prišlo podporiť množstvo jeho bývalých zverenkýň, každý s ním chcel prehodiť aspoň zopár slov a odfotiť sa pri ozubenom koliesku s jeho menom.  Poctu Vladimírovi Sedlákovi spríjemnili hudobným vystúpením žiaci ZUŠ Senica a trikmi so švihadlami deti z Crazy Jump z Bratislavy. 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!