Skip Navigation or Skip to Content
Titulka   >  Spravodajstvo
publikované: 02.05.2024 - 10:10  //  aktualizácia: 02.05.2024 - 13:29  //  zobrazené: 582

Stavanie mája a prvomájové oslavy v Senici

V mestských častiach Senice - Čáčove a Kunove postavili máje už v sobotu 27. apríla, na Námestí oslobodenia tradične v predvečer sviatku práce 30. apríla.

V Čáčove obnovili tradičný krojovaný sprievod, ktorý vytvorilo viac ako tridsať detí, mládežníkov a dospelých oblečených nielen v čáčovských krojoch. Na deti čakali kolotoče a ostatní sa mohli zabaviť pri dychovej hudbe Čvančaranka.

V Kunove stavali máj ručne s pomocou hasičov z Dolnej Doliny vo dvore miestneho kultúrneho domu, o zábavu sa postarala Osuská kapela.

Program stavania mája na námestí v centre Senice otvorili ľudovým pásmom deti z FS Dvojkáčik, ktoré potom farebnými stužkami vyzdobili pripravený máj. O hudobný program sa následne postarala Malá dychová hudba Záhorienka.

V stredu 1. mája na mestských oslavách vystúpili Spevácka skupina Seniorka, Klub priateľov heligónky Senica, mažoretky Crazy Cats, hudobné skupiny Lux, Dlhé vlny a Glued Dogs. Okrem toho mohli účastníci prvomájových osláv v dome kultúry ochutnať vzorky vín od regionálnych vinárov, ktorý sa pokúsili obnoviť tradíciu takýchto ochutnávok vína v Senici.

Keďže 1. mája si pripomíname 20. výročie vstupu Slovenskej republiky do Európskej únie, na námestí mala stánok aj kancelária Europe Direct Senica, ktorá pripomínala blížiace sa voľby do Európskeho parlamentu.

Počas krásneho slnečného prvomájového popoludnia pribudlo na Záhoráckej stene slávy ďalšie ozubené koliesko, tentokrát s menom nestora senickej hádzanej Vladimíra Sedláka. 

 

FOTOGALÉRIA

NOVINKY E-MAILOM

NOVÉ INFORMÁCIE, ČO SA PRIPRAVUJE, ČO SA UDIALO NA VÁŠ E-MAIL, PRIHLÁSTE SA UŽ DNES!